Tartă crocantă cu fructe

de diaconta in Prajituri, 3 Iun 2012 | 8030 vizualizari

 

Este ştiut de-acum faptul că-mi plac prăjiturile cu multe fructe.Ce bucurie când merg la piaţǎ şi văd atât de multe fructe de sezon,care mai de care mai îmbietoare.Instantaneu imaginaţia o ia razna şi concepe tot felul de reţete.Din păcate fructele astea timpurii aunt sensibile,aşa că nu am putut lua chiar aşa multe şi am folosit şi rezerva din congelator pentru a face loc altora.
Pentru azi am conceput o tartă cu blat crocant si sfărâmicios în care am pus căpşuni,afine şi zmeură ,toate înecate într-un jeleu delicios.E pus şi simplu DIVINA!!!.
Să aveţi o Duminicǎ de sarbătoare minunata!!!

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de tartǎ:

  • 600 gr faina
  • 5 linguri zahar brun
  • 5 linguri zahar tos
  • 100 gr unt
  • 150 gr untura
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de smântana
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Sare
  • Coaja de lamâie
  • Esenta de vanilie

Pentru umplutura:

  • 800 gr capsuni
  • Afine
  • Zmeura
  • Sirop de zmeura
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă crocantă cu fructe:

Am pregatit mai întâi blatul de tarta.Faina  în care am pus un praf de sare si zaharul,am amestecat-o cu untul si untura rece,pana am obtinut un aluat nisipos.Am adaugat apoi galbenusurile,smantana si bicarbonatul stins cu putina lamaie.

Am framantat un aluat omogen,l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la frigider pentru o ora.

Capsunii i-am taiat bucati si i-am lasat cu zahar pana au lasat sirop.Am scurs siropul si am completat cu sirop de zmeura pana am obtinut un volum de 400 ml.Am amestecat amidonul cu putin sirop ,apoi am completat cu restul siropului si am pus intr-o cratita sa fiarba pana cand a prins consistenta.Eu nu am vrut un jeleu prea gros.Lasam sa se raceasca.

Am scos coca din frigider,am pastrat o parte pentru decorul de deasupra,iar restul l-am întins in tava de tarta pe care am tapetat-o în prealabil.E un aluat sfarâmicios,se poate întinde cu mâna în tava.

Deasupra am pus fructele si jeleul preparat din sirop.

Din coca pastrata am taiat cateva forme pe care le-am pus deasupra umpluturii.

Tava mea nu a fost prea inalta si cum m-am lacomit sa pun multe fructe,a cam dat pe dinafara la copt.

Am pus tava in cuptorul preincalzit.Am lasat-o cam 50 de minute deoarece tava era prea plina si a trebuit sa las focul mai mic.

In mod normal coacerea ar dura 35-40 de minute.

Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Puteti sa-i mai puneti alaturi si frisca daca doriti.

 

 

Poftǎ bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă crocantă cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Ligia Bxl 1

28.08.2013, 12:28

minunata

diaconta 1

28.08.2013, 13:03

Ligia.mi-e cam dor de-o astfel de tarta

kukibella 1

15.10.2014, 10:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu fructe